«La primera cursa infantil adaptada va ser una festa plena d'emocions»

Parlem amb la Noemí Font, promotora de l'esdeveniment

Publicat el 17 d’agost de 2021 a les 07:14
Actualitzat el 17 d’agost de 2021 a les 07:36
[inicicentrareport]Dissabte 14 d'agost es va celebrar la primera cursa infantil adaptada, una cursa per a infants amb mobilitat reduïda. La primera, de fet, que se celebra a Catalunya. 

Cinc dones, algunes d'elles mares, van ser les encarregades d'organitzar l'esdeveniment. "Va ser un acte molt senzill, no teníem la infraestructura per fer un arc d'arribada o de sortida, es va preparar en aquell mateix moment amb l'ajuda dels voluntaris i voluntàries", explica la Noemí Font, una de les organitzadores.

Les famílies, en diferents modalitats, podien escollir si córrer 10, 20 o 30 metres. Criatures amb caminadors, amb cadires autopropulsables, nens i nenes amb fèrules o dificultats de mobilitat i nens i nenes amb cotxet van poder participar d'aquesta primera cursa infantil adaptada. 

"Va ser un dia molt emocionant", ens explica la Noemí. "Em vaig abraçar i vaig plorar amb gent que no conec. De vegades no cal dir gaire cosa. Quan tens una criatura amb una malaltia greu o que té una dificultat molt gran és curiós com pots experimentar la felicitat màxima de tenir el teu fill o filla i a l'hora tenir un dolor profund per les dificultats que es podrà trobar a la vida", assegura.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Núria (@nuriacamera)

Segons ens diu va ser un esdeveniment ple d'emocions. "Va ser una festa per poder posar al centre a aquelles persones que sovint passen desapercebudes". Noemí Font ens explica que de vegades les dificultats d'aquestes famílies per accedir a parcs infantils o altres espais tan públics o privats enfocats a la canalla són tan grans que sovint s'acaba optant per reduir les opcions.

[noticia]84[/noticia]
"La realitat s'imposa i les ciutats i pobles no estan prou preparats per poder acollir a aquests nens i nenes", assegura. "L'administració pública ha de fer una reflexió sobre en quin lloc estan aquestes criatures. Tenen els mateixos drets sobre paper, però la realitat és que els parcs no estan prou preparats per ells i les escoles, per molt que hi hagi el decret sobre escoles inclusives, a la pràctica les escoles són inclusives en la mesura que el professorat és capaç d'absorbir l'impacte de tenir a l'aula una criatura amb una necessitat molt gran de suport", explica.

"Ens va saber molt de greu que es quedés gent sense poder participar", assegura l'organitzadora. La normativa per la Covid només els permetia un aforament de 30 persones. La festa s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l'associació de Festes de plaça nova, Barna centre, Fem Gòtic i Ca la Dona. [ficentrareport]