Des de Criar.cat, la Raquel Orgilés Vila, assessora BLW, ens ha preparat algunes receptes amb carbassa que segur que encanten als teus fills i filles. Senzilles, sanes i delicioses, amb un aliment que no pot faltar a taula aquesta tardor.
[nointext]
[GotaVerdaPle]Truita dolça: Coure al forn la poma i la carbassa, picar les panses amb la carbassa i la poma. Distribuir la barreja per tota la paella i posar-hi els ous batuts.
[GotaVerdaBuit] Poma al forn (al gust)
[GotaVerdaBuit] Carbassa al forn (al gust)
[GotaVerdaBuit] Dos o tres ous
[GotaVerdaBuit] Canyella
[GotaVerdaBuit] Panses
[GotaVerdaPle] Hamburgueses de quinoa i carbassa: Cal netejar la quinoa amb aigua fins que quedi ben neta i no surti escuma. Cuinar amb el doble d'aigua a foc mig. Reservar la quinoa. Sofregir la ceba morada ben fineta amb una mica d'oliva. Una vegada cuinada afegir-hi la carbassa a daus petits i barrejar-la. Afegir una miqueta de caldo de verdura i deixar cuinar a foc mig.
[GotaVerdaBuit] Ceba morada
[GotaVerdaBuit] Carbassa
[GotaVerdaBuit] Quinoa
[GotaVerdaBuit] Caldo de verdura
[GotaVerdaBuit] Pebre blanc
[GotaVerdaBuit] Oli d'oliva
[GotaVerdaBuit] Aigua
[GotaVerdaBuit] Farina de cigró
[GotaVerdaPle]Arròs amb ceba caramelitzada i carbassa: tallar la ceba ben fineta i sofregir-la amb tomàquet i nyora. Abocar caldo a la paella. Afegir la carbassa pelada i tallada a daus, l'arròs, sal i pebre. Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo.
[GotaVerdaBuit] Carbassa al vapor a daus
[GotaVerdaBuit] Una ceba tallada fineta
[GotaVerdaBuit] Sofregit de ceba, tomàquet i nyora
[GotaVerdaBuit] Caldo de verdura
[GotaVerdaBuit] Arròs bomba
[GotaVerdaPle] Bastonets de carbassa i carbassó: tallar el carbassó i la carbassa a bastonets i els cuinem al vapor. S'arrebossen amb farina blanca, ou i farina de galeta (en aquest ordre) i es posen al forn o a la fregidora d'aire
[GotaVerdaBuit] Un carbassó
[GotaVerdaBuit] Una carbassa petita
[GotaVerdaBuit] Farina integral de blat
[GotaVerdaBuit] Un ou ecològic
[GotaVerdaBuit] Pa ratllat integral
[GotaVerdaPle] Mini pastissets d'adzuki i carbassa: batre els ous, barrejar amb el sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora. Afegir la carbassa al vapor a trossets petits i els adzukis cuits. Posar-ho en motlles de silicona i al forn.
[GotaVerdaBuit] 2 Ous (dependrà de la quantitat)
[GotaVerdaBuit] Adzuki cuits
[GotaVerdaBuit] Carbassa
[GotaVerdaBuit] Sofregit de ceba i tomàquet
[GotaVerdaPle] Magdalenes de carbassa i poma: Triturar la carbassa, la poma i els dàtils amb la beguda de civada i l'oli d'oliva. En un recipient posar la farina i el llevat i remenar bé. Posar a sobre del que acabem de batre i barrejar amb l'ajuda d'unes varetes.
Abocar la massa en motlles de silicona i tot al forn, preescalfat anteriorment. Cal posar-ho uns 30 minuts a 180 graus o fins que l'escuradents surti sec (sense ventilador). Deixar que es refredin abans de menjar. Es pot servir amb crema d'ametlles.
[GotaVerdaBuit] (per 6 unitats) 85 grams de farina de civada
[GotaVerdaBuit] 50 grams de carbassa al vapor
[GotaVerdaBuit] 50 grams de poma
[GotaVerdaBuit] 40 grams de dàtils (treure pinyol)
[GotaVerdaBuit] 50 ml de beguda de civada
[GotaVerdaBuit] 25 ml d'oli d'oliva
[GotaVerdaBuit] Mitja cullerada de llevat en pols [ficentrareport]