[GotaVerdaPle] Com gestionar el sucre? Si volem regular el consum de sucre, és important no deixar a la vista a casa els dolços per evitar que això alimenti el desig de menjar-ne. També és fonamental no emprar mai els dolços com un premi o un xantatge: "si t'acabes el plat, et donaré una mica de torró".
Els dolços han d'estar integrats en l'àpat, evitant donar-li un caràcter especial perquè si no despertem encara més la curiositat i el desig de les criatures. Si fem festa quan oferim un dolç, els infants ho acaben percebent gairebé com un trofeu.
El que sí que hem de vetllar és per regular-ne la quantitat. En aquest sentit, podem donar al nostre fill o filla un plat petit i dir-li "en aquest plat petit, posa-hi el que més t'agradi".
[GotaVerdaPle] Realment el sucre els posa com una moto? Els estudis conclouen que el consum de sucre no posa les criatures nervioses. Es posen així perquè normalment quan mengem dolços o xocolata és en un ambient festiu com, per exemple, Nadal o un aniversari. I, per tant, els nervis són conseqüència d'un context determinat.
Els estudis també apunten que cal més dades sobre aquesta qüestió, però les últimes revisions, del 2019 i 2020, conclouen que no podem dir que el sucre torni hiperactives les criatures momentàniament.
[noticia]922[/noticia]
Quins són els dolços de Nadal que contenen més sucre? I quins els que menys? Aquí teniu un rànquing elaborat per les nutricionistes Esther Sánchez i Irene Abellam:
[playbuzz]
[ficentrareport]