Hi ha galetes saludables? Sí, i t'expliquem com triar-les

Claus per saber amb què t'has de fixar quan busques les millors galetes per al teu fill o filla, de la mà de l'obrador artesanal Artipà

  • -
Publicat el 04 de setembre de 2024 a les 07:00
Actualitzat el 23 d’octubre de 2024 a les 00:08

[inicicentrareport]Un dels dubtes que tenim les famílies a l'hora de pensar esmorzars i berenars saludables per als nostres fills i filles és si realment existeixen les galetes sense sucre
[nointext]
A Criar.cat hem anat l'obrador Artipa que elabora galetes sense sucres afegits ni edulcorants (veganes i sense gluten) per parlar amb el seu flequer, David Rovira, i saber amb què ens hem de fixar a l'hora de triar les galetes més saludables:

[GotaVerdaPle] En què ens hem de fixar?

Quan anem al supermercat trobem tota mena de paquets de galetes. Però, costa molt trobar la combinació perfecta: una galeta artesanal, natural i realment nutritiva.  

Per això cal llegir bé l'etiqueta. A les etiquetes de qualsevol producte sempre hi consta els seus ingredients, la informació nutricional i l'origen del producte. Sempre van ordenats de major a menor quantitat que conté. 

  • [GotaVerdaBuit] Farina. Són la base de tota galeta per això millor si està feta de cereals integrals.
  • [GotaVerdaBuit] Sense sucre. Un dels ingredients que menys quantitat ha de portar una galeta saludable és precisament el sucre. Però també és important que aquest no se substitueixi per edulcorants artificials o altres additius químics. 
  • [GotaVerdaBuit] Greixos saturats presents a través d'olis refinats. En l'elaboració de galetes s'utilitzen sobretot l'oli de gira-sol i greixos vegetals com l’oli de coco o de palma que no són gens saludables.
  • [GotaVerdaBuit] Sal. És curiós, però les galetes dolces a vegades també porten sal i això pot provocar més gana.
  • [GotaVerdaBuit] Ingredients ultraprocessats, com ara aromes, xarops, colorants, sèrums lactis i altres additius que no són gens sans.

[GotaVerdaPle] Quins són els beneficis de les galetes saludables?

Si escollim galetes sense sucre i saludables per als nostres fills i filles també obtenim tota una sèrie de beneficis:

  • [GotaVerdaBuit] Reduïm calories en la dieta
  • [GotaVerdaBuit] Prevenim càries i altres afeccions dentals
  • [GotaVerdaBuit] Controlem la gana amb opcions que realment ens sacien
  • [GotaVerdaBuit] Vigilem els nivells de sucre en la sang en els infants diabètics


[GotaVerdaPle] Sí, les galetes sense sucre existeixen

Artipa va néixer l'any 2014 de la mà del flequer David Rovira i Prat amb una filosofia clara: elaborar productes amb certificació ecològica, saludables, naturals i nutritius amb una mirada sostenible. Productes artesans que volen retornar al seu origen, utilitzant fermentacions llargues i amb massa mare 100%, sense l'ajuda de llevats convencionals i prioritzant sempre els productes de proximitat.

Actualment, les galetes d'Artipa s'elaboren amb diferents tipus de farina: espelta, khorasan, civada, fajol, ametlla, castanya. Totes aquestes farines són moltes en molí de pedra per tal que conservin les propietats nutritives i organolèptiques del cereal (gust, olor, color i textura). Per altra banda, Artipa utilitza oli doliva o karité.

Són galetes: 

  • [GotaVerdaBuit] Elaborades a mà i de forma tradicional.
  • [GotaVerdaBuit] Fetes amb productes d'alta qualitat i ingredients ecològics.
  • [GotaVerdaBuit] Nutritives i saludables.
  • [GotaVerdaBuit] Amb un alt contingut de proteïnes, vitamines i minerals.
  • [GotaVerdaBuit] Sense gluten, sense afegits químics ni conservants.
  • [GotaVerdaBuit] Són veganes i/o endolcides amb melassa d'arròs.
  • [GotaVerdaBuit] Destaquen pel seu gust i textura.
  • [GotaVerdaBuit] Envàs sostenible i de proximitat, reciclat i reciclable.
     


Entre els seus productes trobem l'elaboració de pa i també tota una gran gama de galetes. I també tenen en compte les intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Consulteu aquí les fitxes tècniques de cada tipus de galeta i podreu consultar tots els al·lèrgens i valors nutricionals.
 

Les galetes d'Artipa es distribueixen en format a granel i també envasades en diferents botigues i supermercats ecològics de Catalunya. A més, la firma té un forn-herbolari- supermetcat ecològic propi a Vic. 

I de cara a les festes de Nadal, època de molts excessos, heu de saber que elaboren torrons sense sucre ni edulcorants afegits, sense gluten i vegans. Han aconseguit un producte sense perdre el sabor i les qualitats del torró de tota la vida i elaborat amb ingredients ecològics. 
 


N'hi ha de:

  • [GotaVerdaBuit] Torró tou d’ametlla
  • [GotaVerdaBuit] Torró cruixent de xocolata
  • [GotaVerdaBuit] Torró de coco i xocolata
     

Amb el suport de:


[newsletter-criar][ficentrareport]