Mona de Pasqua saludable sense sucre

La Myrto Kalle ens prepara una recepta ideal per aquesta Setmana Santa amb ingredients bio de Sol Natural

  • -

Ara a portada

EL MÉS LLEGIT

Publicat el 10 d’abril de 2025 a les 22:19
Actualitzat el 10 d’abril de 2025 a les 22:22

Avui us porto una recepta de mona sense sucre amb ingredients ben saludables. Ideal per fer-la amb les criatures aquests dies de Setmana Santa!

Una mona saludable, ja que per endolcir-la he fet servir només dàtils, i a més a més és apta per a tothom, perquè no porta gluten. El pa de pessic està fet amb farina de civada sense gluten i per cobrir-la xocolata 85%! Ha estat aprovada per tota la família – si la feu ja ens explicareu que tal!

Aquí teniu tot el que necessiteu i el pas a pas:  

Ingredients per a 4 persones (de Sol Natural

  • 200 g de farina de civada sense gluten (o farina integral si no cal evitar el gluten)
  • 3 ous ecològics
  • 120 g de dàtils sense pinyol
  • 120 ml de beguda vegetal de civada
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • Ratlladura d'una taronja

Per cuinar:

  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 sobre de llevat tipus Royal (o 10 g)

Per la cobertura:

  • 100 g de xocolata negra (mínim 85%)
  • 100 ml de beguda vegetal de civada
  • 1 cullerada d’oli de coco verge (opcional, per donar més brillantor)

Decoració (opcional):

  • 1 ou de xocolata sense sucre afegit Pollets de pasqua!

El pas a pas

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
  2. Tritureu els dàtils amb la beguda vegetal fins a obtenir una crema suau.
  3. En un bol, bateu els ous amb l’oli d’oliva, la barreja de dàtils, la vainilla i la ratlladura de taronja.
  4. Afegiu-hi la farina, la canyella i el llevat, i barregeu-ho fins a tenir una massa homogènia.
  5. Aboqueu la massa en un motlle untat i enforneu-ho uns 35 minuts, o fins que un ganivet surti net.
  6. Deixeu-ho refredar completament abans de desemmotllar.
  7. Per la cobertura, foneu la xocolata amb una mica d’oli de coco i la beguda vegetal.
  8. Repartiu-la per sobre el pastís.
  9. Espereu que es refredi per decorar-la amb l’ou de xocolata i els pollets.

Ja teniu una deliciosa i saludable mona de Pasqua per a regalar als fillols i filloles aquesta Setmana Santa! Bona Pasqua!
 


Amb el suport de:

Logo Sol Natural alimentación BIO CAT