Avui us porto una recepta de mona sense sucre amb ingredients ben saludables. Ideal per fer-la amb les criatures aquests dies de Setmana Santa!
Una mona saludable, ja que per endolcir-la he fet servir només dàtils, i a més a més és apta per a tothom, perquè no porta gluten. El pa de pessic està fet amb farina de civada sense gluten i per cobrir-la xocolata 85%! Ha estat aprovada per tota la família – si la feu ja ens explicareu que tal!
Aquí teniu tot el que necessiteu i el pas a pas:
Ingredients per a 4 persones (de Sol Natural)
- 200 g de farina de civada sense gluten (o farina integral si no cal evitar el gluten)
- 3 ous ecològics
- 120 g de dàtils sense pinyol
- 120 ml de beguda vegetal de civada
- 1 culleradeta de canyella
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- Ratlladura d'una taronja
Per cuinar:
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra
- 1 sobre de llevat tipus Royal (o 10 g)
Per la cobertura:
- 100 g de xocolata negra (mínim 85%)
- 100 ml de beguda vegetal de civada
- 1 cullerada d’oli de coco verge (opcional, per donar més brillantor)
Decoració (opcional):
- 1 ou de xocolata sense sucre afegit Pollets de pasqua!
El pas a pas
- Preescalfeu el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
- Tritureu els dàtils amb la beguda vegetal fins a obtenir una crema suau.
- En un bol, bateu els ous amb l’oli d’oliva, la barreja de dàtils, la vainilla i la ratlladura de taronja.
- Afegiu-hi la farina, la canyella i el llevat, i barregeu-ho fins a tenir una massa homogènia.
- Aboqueu la massa en un motlle untat i enforneu-ho uns 35 minuts, o fins que un ganivet surti net.
- Deixeu-ho refredar completament abans de desemmotllar.
- Per la cobertura, foneu la xocolata amb una mica d’oli de coco i la beguda vegetal.
- Repartiu-la per sobre el pastís.
- Espereu que es refredi per decorar-la amb l’ou de xocolata i els pollets.
Ja teniu una deliciosa i saludable mona de Pasqua per a regalar als fillols i filloles aquesta Setmana Santa! Bona Pasqua!
Amb el suport de:
