[inicicentrareport]Amb la castanyada arriba una de les postres més apreciades per la canalla: els panellets. No només els encanta menjar-los, sinó també cuinar-los. És per això que hem volgut demanar-li a la reconeguda cuinera Ada Perallada que ens prepari una recepta saludable per fer panellets amb el vostre fill/a.
Els panellets que ens ha proposat no porten sucre afegit, i aprofiten el sucre natural present en ingredients com el dàtil, el plàtan, la poma o, fins i tot, el moniato per donar el toc dolç que té aquest tradicional i apreciat postre i que els encanta a les criatures. Comencem?
[GotaVerdaPle] Què necessito?
- [GotaVerdaBuit] 500g de ametlla en pols
- [GotaVerdaBuit] 250g de dàtils
- [GotaVerdaBuit] 1 moniato mitjà
- [GotaVerdaBuit] 1 poma
- [GotaVerdaBuit] 1 plàtan madur
- [GotaVerdaBuit] 1 ou
- [GotaVerdaBuit] 3 rovells
- [GotaVerdaBuit] Pinyons
[GotaVerdaPle] Quins passos he de seguir?
- [GotaVerdaBuit] Abans de començar a fer la recepta hem de coure el moniato i la poma al forn fins que siguin ben tous. Un cop cuits els deixem refredar.
- [GotaVerdaBuit] Mentrestant posem els pinyons en aigua, per tal que s’humitegin i no se’ns cremin posteriorment al forn.
- [GotaVerdaBuit] Pelem el moniato i la poma amb l’ajuda d’una cullera i ho posem a un robot de cuina. També podem fer servir un túrmix o un morter.
- [GotaVerdaBuit] Afegim els dàtils, el plàtan madur pelat, l’ou, dos rovells i l’ametlla en pols. Triturem fins a tenir una massa homogènia.
- [GotaVerdaBuit] Colem els pinyons i els barregem amb un rovell d’ou. Els estirem en una safata, i hi arrebossem les boles per tal que s’hi enganxin els pinyons.
- [GotaVerdaBuit] Un cop tinguem els panellets fets els posem al forn durant 10 minuts a 180º. No cal pintar-los perquè ja tenen l’ou barrejat.