[inicicentrareport]Ni estrips, ni episiotomies ni cicatrius de cesària han d'impedir que sentis plaer en les teves relacions sexuals amb penetració. Sovint es normalitza el dolor de les relacions després de la quarentena, es creu que aquest dolor o molèstia és quelcom normal i que ja marxarà.
Segons ens explica la llevadora de l'ALPACC, Alba Pallisé, les consultes per dolor o molèstia en relacions fins i tot es troben en consulta amb dones que no han parit. "No s'hauria de permetre mai", assegura.
La manca d'autoconeixement, d'autoexploració, el fet de començar a tenir relacions sexuals sense haver-se mirat la vagina a un mirall, sense haver-se tocat per saber quines zones produeixen més plaer, és una de les principals causes d'aquesta normalització i passen més sovint en relacions coitals amb persones amb genitals masculins.
Després de la maternitat és un altre d'aquests moments en els quals sovint s'accepta socialment aquesta mena de dolències.
Segons explica Alba Pallisé, qualsevol dolor ens avisa que alguna cosa no està funcionant bé. La nostra vagina té memòria, és un sistema muscular que si té una vivència negativa queda com una història. En aquest sentit cap dona hauria de tolerar cap mena de dolor i molèstia.
[noticia]472[/noticia]
Si acabes de ser mare i tens una dolència, molèstia a un estrip episiotomia o cicatriu que sàpigues que des dels ASIR, les llevadores o bé fisios del sòl pelvià entre altres professionals et poden ajudar.
[ficentrareport]
El dolor en les relacions sexuals no és normal, tampoc després de ser mare
El dolor en les relacions no és normal. La vagina té memòria.

Ara a portada
Publicat el 23 de maig de 2022 a les 05:57
Actualitzat el 10 d’octubre de 2022 a les 13:22