De fet, moltes vegades aquesta qüestió apareix en forma de por arribant a interferir i condicionar molt els moments d'intimitat de parella a casa. "Hi ha la percepció de traspassar els límits de l'ètica", apunta.
Per descomptat, és important blindar la intimitat a casa i no exposar les criatures a contexts que, molt sovint, no poden ni arribar a entendre. Però si passa, l'especialista aconsella no amagar-ho ni guardar silenci.
[noticia]324[/noticia]
"Ho hem de naturalitzar, i fins i tot, pot ser una oportunitat per fer un exercici d'humanitat. Això també és un aprenentatge per als nostres fills". "Podem expressar amb paraules: 'Ens has vist? Quina vergonya, no és quelcom que voldria que haguessis presenciat". "Estàvem tenint un moment d'intimitat, ara potser no ho entens però si tens alguna pregunta, t'escoltem", suggereix.
Si el nostre fill o filla és adolescent pot ser que ho visqui amb més aprensió perquè està en un moment sensible pel que fa a la sexualitat, però també és important posar-hi paraules. Amb preguntes tan senzilles com: "Com et sents?".
[noticia]890[/noticia]
"És important crear un clima obert per poder parlar de sexualitat també a casa", apunta Sonia Encinas. "El trauma no ve de que els teus fills sàpiguen que tens sexe, sinó de com ho vius o com ho tractes", insisteix.
[ficentrareport]