El vídeo resultant és espectacular, ja que es percep amb imatges de molta qualitat el bebè en plena gestació, entre el líquid omniòtic. Se n'ha fet ressò l'infermer pediàtric Armando Bastida a les seves xarxes:
Fins fa uns anys, la manera d'actuar sobre algun defecte de la espina bífida era intervenint després del naixement del bebè, en les primeres 24-48 hores.
Però l'evidència científica actual ha demostrat que fer-ho abans del naixement, en el segon trimestre de l'embaràs, augmenta significativament la probabilitat de que el nadó camini, disminuint els casos d'hidrocefàlia o malformacions.
Primer es va començar obrint l'abdomen de la mare fins arribar a l'úter però augmentava el risc de ruptura uterina i part prematur. En els últims anys s'ha aconseguit accedir a l'úter per via d'un fetoscopi, per poder intervenir des de fora sense haver d'obrir de manera que l'úter no queda pràcticament afectat, l'embaràs pot seguir i es corregeix l'espina bífida.
Un exemple més de com avança la ciència, acostant-nos als grans misteris que encara avui perviuen com és, per exemple, l'origen de la vida.
[newsletter-criar][ficentrareport]