[inicicentrareport]La lactància materna s'ha relacionat amb diversos beneficis per la salut infantil, com ara una millor immunitat i un menor risc de malalties cròniques.
Ara una nova investigació, duta a terme per professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Sant Pau, ha explorat la seva relació amb el desenvolupament cerebral dels infants.
Els infants que han rebut lactància materna més temps presenten un major volum de substància grisa al cervell, en concret a la part frontal, als 10 anys.
Aquesta zona juga un paper molt important en la presa de decisions i la regulació de les emocions.Un major volum de substància grisa en aquesta regió es tradueix en una menor impulsivitat.
El major volum de substància grisa s'associa amb una major salut mental i menor risc de desenvolupar trastorns neuropsiquiàtrics com la depressió i l'ansietat. Tot i això, és important tenir present que la relació entre el volum de matèria gris i la funció cerebral no és completament compresa i continua sent objecte d'estudi.
"Contra més mesos de lactància materna més volum cerebral entre certes regions que tenen a veure amb la parla o el processament emocional. Aquest estudi afegeix una nova evidència científica dels beneficis de la lactància materna", assegura Christian Stephan Otto, un dels autors de la investigació.
[noticia]769[/noticia]
Tot i això, segons assegura Martia Portella, coordinadora de l'estudi, aquests resultats són només el començament. Falta per investigar l'impacte del contacte físic durant l'alletament i l'impacte i els beneficis de la mateixa llet materna. [ficentrareport]
Lactància
Els infants que han rebut lactància materna més temps tenen més volum de substància grisa i menys impulsivitat
Ho assegura una investigació duta a terme per professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Sant Pau

ARA A PORTADA
Publicat el 07 de juny de 2023 a les 10:08
Actualitzat el 07 de juny de 2023 a les 10:35