Havia pres la decisió de viure el part connectant cos i natura. La seva parella i els seus fills la van acompanyar en aquest intens i emotiu viatge. Tot i que aquest vídeo ha corregut per les xarxes recentment el cert és que va ser publicat el desembre del 2020 pel compte Orgasmic Birth.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c3wfT1bgTkw[/youtube]
Són cada vegada més les dones que busquen entorns naturals per parir, per empoderar el seus cossos i viure en intimitat el naixement de la seva criatura.
[intext1]
Fa poc també es feia viral el part a l'aigua de la influenciadora Josy Peukert, que va donar a llum en una preciosa platja de Nicaragua. El vídeo acumula més de 200.000 reproduccions i volia demostrar que el cos de la dona té plena capacitat per parir sense ajuda externa.
obsessed with this women who recently freebirthed in the ocean pic.twitter.com/BvYRiWppDS
— Lucette (@fertilityqueen) June 3, 2022
Tots dos casos han obert el debat sobre la seguretat de parir al mar. "No és més perillós que en qualsevol altre espai on també tenen lloc parts de forma espontània", explica la llevadora de l'associació Més que Llet Mariona Gusó Muñoz.
[intext2]
"L'únic és el fet que no es recomana submergir el cos de la mare en el postpart, però ella surt de l'aigua poc després. I que el contrast tèrmic per al nadó és molt gran perquè normalment els parts a l'aigua se solen fer amb una temperatura similar a la corporal, i l'aigua de mar és freda", argumenta.
Són moltes les professionals que argumenten que pot provocar hipotèrmia al nadó, a causa de la temperatura de l'aigua, així com també una sèpsia al nadó i infeccions a la mare (el mar és ple de bactèries i virus i pot estar contaminada).
"Parir a l'aigua a casa o en un ambient hospitalari és molt diferent a això: tens una llevadora supervisant en tot moment, la temperatura de l'aigua és adequada per la mare i pel bebè i l'aigua no és estèril però no és bruta o contaminada", assegura la pediatra Joana Herrero.
[ficentrareport]