Setmana 6 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 6 d'embaràs

Publicat el 23 d’octubre de 2024 a les 21:15
Actualitzat el 24 d’octubre de 2024 a les 00:07
  • [GotaVerdaPle]Què hi passa al cos?

A la sisena setmana l’embrió té 4 setmanes d’edat. Ja s’han format les capes embrionals a partir de les quals es formaran els òrgans. El ritme de creixement durant els primers mesos és frenètic encara que pot ser que al principi no hi hagi massa canvis físics. 

En aquesta setmana mesura de 2 a 5 mil·límetres i el cor de l’embrió comença a bategar de forma continuada. Els conductes que constitueixen l’oïda interna i les vesícules òptiques es comencen a formar, i els braços i les cames s’intueixen lleugerament. 

  • [GotaVerdaPle]Què es pot notar?

L’úter es va fent cada vegada més gran i a mesura que passa el temps pot arribar a comprimir lleugerament l'estómac de tal manera que aparegui cremor o malestar. A més, a causa de les hormones el trànsit intestinal alentint i pot provocar restrenyiment a més de gasos. Durant el matí poden aparèixer les primeres nàusees, i a la nit la sensació d’estar més inflada o amb l’estómac comprimit.

  • [GotaVerdaPle]Consells de salut

A partir d’aquesta setmana i fins a la novena es recomana visitar a la llevadora o llevador per tal d’iniciar el seguiment de l’embaràs. També se sol recomanar prendre àcid fòlic per prevenir algunes anomalies en la formació del tub neural.

Cal evitar el consum de tabac i de begudes alcohòliques durant tot l’embaràs. És recomanable dur una dieta sana i equilibrada. Si es desconeix la inmunitat a la toxoplasmosi, es recomana evitar el consum de carns i peixos crus, així com embotits i rentar bé fruites i verdures o bé congelar-los prèviament o coure’ls per més seguretat.