Setmana 7 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 7 d'embaràs

Publicat el 23 d’octubre de 2024 a les 21:10
Actualitzat el 24 d’octubre de 2024 a les 00:07
  • [GotaVerdaPle]Què hi passa al cos?

D’ençà que es va produir la fecundació han passat ja cinc setmanes i l’embrió no para de créixer a gran velocitat. La paret de l’úter s’estova per permetre que l’embrió s’hi implanti amb força i la mucosa cervical garanteix que el coll de l’úter romangui tancat. 

Les diverses capes de l’embrió estan formant els òrgans més vitals. Ara ja pesa quasi un gram i pot mesurar una mica més d’un centímetre. El cap seguirà sent molt gran en proporció la resta del cos, el cor s’ha dividit en dues cambres (dreta i esquerra), i els pulmons tenen un bronqui primari per permetre el pas de l’aire. La placenta segueix el seu procés d’estabilització tot i que encara no està preparada per servir de font de subministrament. 

  • [GotaVerdaPle]Què es pot notar?

Cada persona i cada embaràs és diferent i per tant les sensacions fluctuen segons moltes variants. Tot i això els canvis emocionals són molt freqüents a causa de les hormones que se segreguen i els canvis que hi està havent al cos. 

Les nàusees, el reflux i el restrenyiment són d’altres característiques comunes durant aquest segon mes d’embaràs. També pot ser que els pits s’inflin encara més, si no ho han fet abans i que l’aureola s’engrandeixi.

  • [GotaVerdaPle]Consells de salut

Abans de la segona falta és recomanada una visita a la llevadora o llevador per tal de prendre la tensió, controlar el pes, fer una primera exploració i proporcionar informació i consells que s’han de tenir presents durant la gestació. 

En aquesta primera visita, si es desitja, també es pot establir un calendari per fer un diagnòstic prenatal i valorar el risc principalment de síndrome de Down i espina bífida. A més s’indicaran els motius d’alarma i s’establirà el ritme de visites. 

A banda de les recomanacions que pots trobar més avall, es recomana reduir el consum de begudes amb cafeïna, ja que pot contribuir a la disminució de calci. Les begudes amb teïna, com el te, poden disminuir l’absorció de l’àcid fòlic i per tant també se’n recomana el consum moderat.